De verborgen pareltjes van Nederland

Categorieën Bestemmingen,Reistips,Vakantie
nederland-pareltjes

Wie had gedacht dat deze zomer er zo anders uit zou gaan zien? Een reis buiten Europa zit er zeker niet in en misschien zie je een vakantie in een Europees land ook niet zitten. Gelukkig heeft Nederland zelf ook een heleboel pareltjes die een bezoekje zeker waard zijn. Van een stedentrip in eigen land tot een weekje strand aan de Nederlandse kust. Hieronder lees je wat ons mooie land allemaal te bieden heeft. Waar wacht je nog op? Pak je koffers en trek erop uit!

Bezoek een van de Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn voor veel mensen een stukje vergeten Nederland. Het is net iets te veel moeite om er te komen en als je er dan eenmaal bent, is er weinig te beleven. Dat is wat de meeste mensen denken. Dat is enorm zonde, want de meeste Waddeneilanden zijn heerlijk rustig en hebben een mooie natuur. Maak een fietstocht door de duinen of ga lekker wandelen over het strand als de zon onder gaat. Je bent er echt even op uit zodat je er na een paar heerlijke dagen weer tegenaan kunt.

Een stedentrip naar Groningen

Voor veel mensen lijkt Groningen net het einde van de wereld. Het is voor veel Nederlanders dan ook wel een stuk rijden, maar dat mag je er zeker wel voor over hebben. Deze historische stad heeft veel leuke steegjes waar je lekker op het terras kunt gaan zitten en daarnaast heeft Groningen ook veel te bieden voor de jongere generatie. Een dagje shoppen of avondje stappen. Het kan er allemaal. Geen wonder dat Groningen een van de gelukkigste steden van Europa wordt genoemd.

Verblijf op de Veluwe

De Veluwe is ook zeker een vergeten natuurgebied in Nederland. Om te beginnen is het een prachtige omgeving waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Maar ook voor kinderen is de Veluwe een plek waar ze zich goed kunnen vermaken. Apenheul en het Dolfinarium zitten namelijk om de hoek. Daarnaast zijn er verschillende kleine Veluwse dorpjes die een bezoekje meer dan waard zijn. Een ding is zeker, op de Veluwe hoef je jezelf niet te vervelen!

Varen in Giethoorn

Het laatste pareltje van Nederland is misschien niet helemaal verborgen, maar toch is dit een uniek dorpje om naartoe te gaan. Zeker nu er geen buitenlandse toeristen zijn en het er daardoor lekker rustig is. De huizen liggen op een soort eilandjes waar je met een bootje tussendoor kunt varen. Normaal gesproken is dit in het hoogseizoen een populaire attractie voor buitenlandse toeristen waardoor je niet volop kunt genieten. Pak daarom je kans en neem deze zomer een bezoekje aan het unieke Giethoorn!