Ik denk dat Italië zeker een van de mooiste landen ter wereld is. Het land bestaat uit delen die allemaal hun eigen unieke beleving bieden. In dit bericht lees je waarom je Italië bezocht moet hebben!

Noord-Italië

Noord-Italië is het meest welvarende deel van het land. Je kunt hier mooie steden bezoeken zoals Milaan en Turijn. Daarnaast heb je in Noord-Italië de alpen waar je doorheen kunt touren. Schitterende uitzichten worden gecombineerd met leuke steden, waardoor dit een must is om als toerist eens een kijkje te nemen!

Gardameer

Het Gardameer is ook zeker een aanrader en zeker een reden om dit land nog eens een bezoekje te geven. Tussen de hoge bergtoppen ligt een immens groot meer, met allemaal boten en windsurfers. Ook hier zijn leuke steden, zoals Bardolino en Garda te vinden.

Toscane

Natuurlijk, Toscane! Een provincie waar je de échte Italiaan kunt ontdekken. De mooie, typische Italiaanse steden zijn voor elk ook een lust. Je kunt er heerlijk uit eten en super veel leuke activiteiten beleven.

Rome

Iedereen die Italië bezoekt moet ook een kijkje nemen in de hoofdstad waar alle wegen naartoe leiden; Rome. Dit is dé toeristische trekpleister van Italië, en dat is niet zonder reden. Alle eeuwenoude gebouwen, zoals het colosseum en de Sint-Pietersbasiliek. Je kunt er ook nog eens uitgebreid shoppen, zodat er voor de toerist en de shopper wat te doen is in de mooiste stad van Europa.

De kust

In Italië heb je 2 kustlijnen; de Adriatische en de Atlantische. Allebei zijn ze even mooi en even helder. Alles wordt hier goed geregeld door de strandtenten, die comfortabele bedden bieden en zorgen voor een hapje en een drankje. Een van de favoriete badplaatsen van de schrijver is de plaats Cattolica. Hier kan de gast ook genieten van een overheerlijke piadina (een soort italiaanse wrap).