Dit zijn dé mooiste stranden van Nederland

Categorieën Reistips,Vakantie

Er zijn genoeg leuke stranden in Nederland, maar daarom kan het ook lastig zijn om een keuze te maken als het mooi weer is in Nederland. En vooral nu de meeste mensen deze zomer thuis blijven, is het net zo lekker om in eigen land van het mooie weer te genieten. Maar welk strand is nu perfect voor een dagje genieten? Wij vertellen het je!

Bloemendaal aan Zee

Dagje strand? Bloemendaal is heerlijk voor als je zogezegd wilt bakken, maar ook heerlijk als je zin hebt om een strandtent te bezoeken. In Bloemendaal zitten talloze leuke tentjes waar je voor een drankje en een hapje op de perfecte plek bent. En hou jij wel van een feestje? Op zondag zijn er vaak leuke feestjes die in de middag beginnen en afgelopen zijn rond een uur of elf. Zo kun je optimaal feesten, maar wel fris naar je werk de volgende dag.

Katwijk

Katwijk heeft minstens zo’n lekker strand, maar heeft ook prachtige duinen om lekker doorheen te wandelen als je je dagje strand net iets anders in wil steken. Misschien niet ideaal als het dertig graden is, maar wel voor een dagje als het iets minder warm is. Hierdoor komt er ook net iets ander publiek. Wil je met je kinderen of je ouders naar het strand? Voor elke leeftijd is dit strand een goede optie!

Scheveningen

Een kwartiertje van de binnenstad van Den Haag ligt Scheveningen. Dit strand is kilometers lang en de boulevard is leuk om over te wandelen. Daarnaast vind je er attracties, eettentjes, winkeltjes en af en toe ook festivals. De strandtenten in Scheveningen zijn ontzettend leuk en ook hier kun je terecht voor een goed feestje aan het einde van jouw dagje strand. Niet te vergeten, ook hier kun je op jouw handdoekje genieten van de zon en de zee.

Rockanje

Het strand van Rockanje ligt bijna geheel op het zuiden waardoor er bijna de hele dag heel veel zon is. Als je echt even aan je tan wil werken is dit dus waar je moet zijn. Als je het water in wilt zul je weinig last hebben van golven. Dit komt door de zandbanken die er zijn, waardoor het ook voor kleinere kinderen leuk is om het water in te gaan. Ook onder kitesurfers is Rockanje zeer populair.

Zandvoort

Het strand van Zandvoort ligt lekker dicht bij het station, dus als je met de trein komt hoef je niet nog kilometers te lopen. Dat is het eerste pluspunt. Verder zijn er heerlijke strandtentjes waar je met je benen languit op de bank kunt chillen. Ideaal voor een dagje strand, toch? Er is voldoende keus recht aan het strand. Zo kun je een hip tentje bezoeken, maar ook voor gezinnen zit er voldoende om je een middagje te vermaken. In de avond zijn er af en toe leuke feestjes. Meer zin om een frisse duik te nemen? Dat kan natuurlijk ook! Het strand is kilometers lang dus als je op tijd komt moet er vast een plekje voor jouw handdoekje te vinden zijn.