Tips voor jongeren om op vakantie te gaan in Corona tijd

Categorieën Reistips,Vakantie

Veel jongeren hadden zich dit jaar weer enorm verheugd om lekker op vakantie te gaan met hun vrienden. Normaal zijn typisch Nederlandse jongerenbestemmingen in de zomer altijd bomvol zoals Lloret de Mar, Mallorca, Chersonissos, Albufeira etc. Heel veel reisorganisaties hebben de vakanties van onder andere jongeren moeten annuleren. In de volgende tekst worden tips gegeven voor jongeren om gezellig op vakantie te gaan (in eigen land) in Corona tijd.

Op vakantie in Nederland 

Extreem veel jongerengroepen kampen dit jaar met problemen omdat hun vluchten geannuleerd zijn. Nederland geeft namelijk voor veel Europese landen code oranje aan, waardoor vluchten helaas geannuleerd moesten worden. Één van de oplossingen is om te kiezen voor een vakantie in eigen land. Zo zijn er talloze huizen in Nederland te vinden op bijvoorbeeld Airbnb. Een weekend of een midweek weg is zeker een aanrader met een groep vrienden. Het is wel belangrijk om van tevoren een tijdsplanning maakt, wat wil je daar graag doen en zoek dat vast uit zodat het niet ter plekke nog geregeld moet worden. Zo is het bijvoorbeeld leuk om naar de dierentuin te gaan, gas te geven in een kart of een Escape room. 

Kamperen

Een tweede tip is om een keer out-of-the-box te gaan denken. Doe een keer iets wat totaal uit je comfortzone ligt, bijvoorbeeld kamperen. Kamperen is uiteindelijk vaak spannender dan je van tevoren denkt, vooral als je ook echt op onbekend terrein gaat kamperen. Daarnaast is het ook leuk om spelletjes te spelen tijdens het kamperen, een potje weerwolven kan natuurlijk niet ontbreken wanneer het kampvuur is aangewakkerd. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om marshmallows mee te nemen. Ideaal om een gezellige avond met een af te sluiten met de kers op de taart.

Recreatieparken

Het bezoek aan een recreatiepark hoort zeker bij dit lijstje. Jaarlijks brengen enorm veel mensen een bezoek aan bijvoorbeeld Center Parcs. Als je van zwemmen houdt moet je hier zeker heen gaan, van wildwaterbaan tot golfslagbad, het is er allemaal te beleven. Ten tweede is een attractiepark ook een mogelijkheid om heen te gaan. Denk aan de Efteling en Walibi Holland (Walibi is vooral gericht op jongeren). De meest spectaculaire attracties van Nederland bevinden zich in deze attractieparken. Kortom, dit is ook zeker een aanrader.