Ben jij van plan een reis naar Thailand te gaan maken? Dan moet je Bangkok natuurlijk niet overslaan. De sfeer die in deze bijzondere stad hangt vind je nergens anders ter wereld en het is alleen al een ervaring op zich. Verder zijn er in Bangkok enorm veel sportieve excursies die je kunt doen en mooie plekken die je kunt bezoeken.

Vaar mee met de Klong tour!

De Klong tour is de perfecte manier om Bangkok vanaf het water te ervaren. Je begint in een vier tot zes persoons bootje, en je gaat als een speer over de Chao Phraya rivier. Een gids geeft je allerlei informatie over de stad en over de bezienswaardigheden waar je langs afvaart. Ga je  de Chao Phraya af gaat, door kleine kanaaltjes, stap je over in een ander bootje. Deze bootjes gaan nóg sneller omdat er maar 2 personen in passen. Kortom een mooie tocht om Bangkok van een hele andere kant te leren kennen.

Bezoek het koninklijke paleis!

Het koninklijke paleis van Bangkok is ook zeker de moeite waard. Het is een enorm grote en heel indrukwekkende plek waar je prachtige foto’s kunt maken. Van volledig in goud gehulde torens tot metershoge Boeddha-beelden, er is van alles te zien in het paleis. Het is de place to be voor de kunstliefhebbers en fotografen onder ons. Vandaar dat het ook de drukste en meeste bezochtte activiteit is in Bangkok.

Fietstocht door Bangkok

Fietsen door Bangkok is ook bijzondere ervaring. Je komt op plekken waar je op geen enkele andere manier zou zijn gekomen. Van vissersdorpjes tot kinderdagverblijven, je fietst overal recht doorheen en ervaart het dagelijks leven van een inwoner van Bangkok. Doe dit echter wel met een gids en niet op eigen houtje. Er zijn genoeg organisaties die fietsen verhuren met een Engelstalige gids erbij.

Bezoek de mystieke Wat Pho tempel!

In Bangkok zijn ontzettend veel prachtige tempels, maar de Wat Pho is toch wel een van de opvallendste. De ‘Liggende Boeddha’ is hier te vinden, die met een hoogte van maar liefst vijftien meter het grootste Boeddha beeld op de wereld is.Moe van het wandelen? In de tempel worden ook massages gegeven. Dat is de perfecte afsluiting van je tour!