Hoe pak je je koffer zo efficiënt mogelijk in?

Categorieën Vakantie,Voorbereiding

Als je op reis gaat, kom je vaak voor een hele hoop dilemma’s te staan. Ga ik op zon- of kampeervakantie? Ben ik van plan één of twee weken te gaan? Rij of vlieg ik er naartoe? Echter is het inpakken van je koffer misschien wel één van de grootste knelpunten. In deze blog lees je hoe je je koffer zo efficiënt mogelijk inpakt. 

Wat ga ik doen?

Op het moment dat je je koffer gaat inpakken, zal je je allereerst moeten afvragen wat je die vakantie allemaal op de planning hebt staan. Heb je maar een paar avonden waarop je netjes gekleed moet? Dan is het niet nodig een tiental blouses of jurken mee te nemen. Ben je van plan te gaan snorkelen? Dan is het niet nodig rekening te houden met een duikbril, als deze verkrijgbaar zijn bij het hotel. Bedenk goed wat je écht nodig hebt op je vakantie, zodat je geen spullen inpakt die je vervolgens niet gebruikt. 

Een kind kan de was doen

Ook zou je de hoeveelheid kleding die je meeneemt fors kunnen verminderen. “Hoe dan?” horen we je al denken. Simpel, door op je vakantiebestemming een fles vloeibaar wasmiddel te kopen. Door enkel het bad vol te laten lopen en het middel toe te voegen, kan je al je kleren wassen. Op deze manier is het mogelijk al je kleren voor een tweede keer aan te trekken. Ideaal, toch?

Vacuüm zakken

Heb je heleboel kleding die écht mee moet, maar niet in je koffer lijkt te passen? Geen zorgen, maak gewoonweg gebruik van vacuüm zakken! Dit zijn plastic zakken waar de lucht middels een stofzuigslang eruit kan worden gezogen. Hierdoor neemt de ruimte die de kleding inneemt drastisch af. Door deze zakken past er soms wel vier keer zoveel kleding in je koffer! Let wel op: je neemt hierdoor wel snel te veel gewicht mee.