Een onvergetelijke reis naar Tanzania en Zanzibar

Categorieën Bestemmingen,Rondreizen,Vakantie

Deze kerst ben ik samen met mijn gezin afgereisd naar Tanzania en Zanzibar. De reis bedroeg in totaal 18 dagen en was de mooiste vakantie die ik tot nu toe gehad had. We hebben enorm veel verschillende ervaringen opgedaan en zijn erg veel te weten gekomen over de cultuur en natuur van het land. Hieronder lees je over onze ervaringen in Tanzania en Zanzibar. 

Zanzibar

Onze reis was opgedeeld in 2 delen. De eerste helft van de vakantie brachten we door op Zanzibar, een eiland langs de kust van Tanzania. De tweede helft brachten we door op het vasteland van Tanzania. Toen we aankwamen in Zanzibar was de eerste schok de temperatuur, het was ongelooflijk warm. We kwamen natuurlijk vanuit het koude Nederland en moesten wel even wennen aan de 32 graden in Zanzibar. Op Zanzibar verbleven we in een prachtig en kleinschalig resort. Het was in een echte Afrikaanse stijl gebouwd met veel gebruik van hout en riet in de huisjes. We hebben in Zanzibar erg veel uitjes gedaan om meer van het eiland te zien. Zo hebben we met wilde dolfijnen gezwommen, gesnorkeld, zijn we naar verschillende lokale dorpjes geweest en hebben we een centrum voor geredde wilde dieren bezocht. Deze uitstapjes vond ik het leukste tijdens ons verblijf op zanzibar. Het was echter ook erg lekker om te relaxen aan het zwembad met een lekkere cocktail. 

Tanzania

Het tweede deel van onze reis begon met een binnenlandse vlucht naar het safaripark Sellous in Tanzania. Dit safaripark was alleen te bereiken met een klein vliegtuigje omdat het alleen een landingsbaan van zand had. De vlucht op zich was al een hele ervaring. We vlogen in een piepklein vliegtuig met 12 passagiers. Ook het uitzicht vanuit het vliegtuig was prachtig. Onder ons konden we ontelbare kilometers aan wildernis zien passeren. Eenmaal aangekomen in Tanzania werden we naar ons onderkomen gebracht met onze jeep. We verbleven in een kleinschalig park met authentieke afrikaanse hutjes als slaapplek. In het park waar we verbleven hadden de wilde dieren het voor het zeggen en kon het zo zijn dat ze een kijkje kwamen nemen in het park. We zagen dan ook al op de eerste dag een grote baviaan voor ons huisje door rennen. We brachten onze dagen in Tanzania door op safari. We reden in onze jeep met chauffeur en gids door het prachtige safari park. Sellous safari park is een erg uniek park omdat het een van de enige safariparken in heel Afrika is waar je nog of-road mag gaan met je jeep. Dit zorgde er voor dat we de wilde dieren van erg dichtbij konden bekijken. We stonden op 5 meter afstand van een kudde olifanten en zelf op 2 meter afstand van een troep leeuwen. Dit gaf ons de kans om prachtige foto’s te maken. We hadden alle dieren gezien de we wilden zien op de cheeta’s en neushoorns na. Al met al was het een prachtige en onvergetelijke reis.