Het Griekse eiland Kos is een razend populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Dit is niet gek, want Kos is het derde grootste eiland van Griekenland met vele stranden en bezienswaardigheden. Daarnaast heeft Kos een rijke historie en prachtige authentieke straatjes. Wil je meer te weten komen over Kos, lees dan vooral verder. 

Stranden van Kos

Kos staat bekend als een zon, zee, strand-eiland. Kos heeft meer dan tien stranden die jaarlijks door toeristen worden bezocht. Op deze stranden kun je heerlijk zonnen onder het genot van een hapje of drankje. Één van de mooiste stranden van Kos, is de ‘Paradise Beach’. Het is een van de weinige stranden van Kos die fijn zand heeft. Daarnaast is het water erg schoon en helder. Op dit strand kun je verschillende watersporten uitoefenen en heb je luxe voorzieningen zoals douches.

Historische parels van Kos

Naast de badplaatsen heeft Kos ook prachtige historische plekken. Wist je dat Hippocrates in Kos is geboren? Om deze beroemde medische leraar te eren, is het plataan in Kos vernoemd naar Hippocrates die les gaf onder het plataan. 

Daarnaast mag je tijdens je vakantie in Kos een bezoek aan het Eleftherias plein niet vergeten. Het plein is omgeven door terrasjes, een prachtig moskee en een marktgebouw waar je Griekse delicatessen zoals olijven en kruiden kunt kopen.

Embros Thermen

De Embros Thermen bestaat uit rotsen waar heerlijk warm water uitstroomt. Dit bronwater heeft een temperatuur van circa 40 tot 60 graden. Het zou een genezende werking moeten hebben voor mensen met astma, eczeem of andere lichamelijke klachten.

3-eilanden tour

Één van de leukste excursies in Kos is de 3-eilanden tour. Met een groep ga je samen in een boot 3 verschillende eilanden verkennen. Eerst ga je langs Kalymnos wat bekend staat als sponzeneiland. Daarna ga je langs Plati, een eiland waar slechts twee mensen wonen. Hier krijg je de mogelijkheid om te zwemmen en te duiken. Het laatste eiland is Pserimos. Hier kun je rustig genieten van een lekker hapje of drankje of kun je nog wat souvenirs kopen.

Een dagje Bodrum

Vanuit Bodrum kun je gemakkelijk een dagtochtje naar Bodrum (Turkije) plannen. Meerdere keren per dag gaat er een veerboot naar Bodrum en de overtocht duurt ongeveer 40 minuten. In Bodrum kun je heerlijk winkelen, eten en genieten van de Turkse cultuur.