Valencia wordt als een van de mooiste steden van Spanje gezien en dat is niet voor niets. Valencia ligt aan een kilometerslang zandstrand. Daarnaast heeft het een oude- en nieuwe gedeelte vol bezienswaardigheden en prachtige kathedralen. Bovendien staat Valencia bekend om haar street art en pastelkleurige huizen en barretjes. Ben jij ook al enthousiast? Lees dan vooral door, want ik geef je hier een lijst van de mooiste plekken van Valencia.

1. Stranden van Valencia

Valencia staat bekend om haar warme klimaat. Zelfs in december is het daar gemiddeld 20 graden. Je kan dus heerlijk zonnen in Valencia, want Valencia heeft maar liefst drie stranden. Iedere strand heeft gezellige strandtentjes waar je lekker en goedkoop tapas of iets dergelijks kunt eten. Één van de bekendste beachclubs van Valencia is de Marina Beach Club. Overdag kun je er heerlijk eten, drinken en zonnen. In de avond wordt deze beachclub omgetoverd tot een echte openlucht discotheek.

2. Markten van Valencia

In Valencia heb je dagelijks markten tot 15:00 uur. Er staan diverse marktkraampjes waar je tweedehands of nieuwe spullen kunt kopen. Voor €1 euro heb je al een shirt, tas of jas. Daarnaast heb je in het centrum van Valencia een markthal ‘Mercado Central’ waar je Spaanse delicatessen en lokale producten kunt kopen.

3. Street art

Tijdens je gewone wandeling door Valencia kom je al verschillende street art kunstwerken tegen. Maar wil je meer uitleg over een kunstwerk of wil je alleen de mooiste kunstwerken zien, ga dan met een gratis wandel tour op pad. Free Tour Valencia organiseert iedere dag een gratis wandeling.

4. Oude stad

In het oude gedeelte heb je verschillende pleinen en kathedralen die jaarlijks veel toeristen trekken. Ieder kathedraal heeft zijn eigen geschiedenis en charme. Daarnaast vind je er kronkelige straatjes met verborgen pleintjes. Ook in het oude gedeelte kun je heerlijk drinken of eten 

5. Nieuwe stad

Het nieuwe gedeelte van Valencia staat bekend om haar architectonische bezienswaardigheden, namelijk de Ciudad de las Artes y Sciencias. Je hebt er onder andere een wetenschapsmuseum, een muziekzaal en een gigantisch aquarium. Daarnaast is het de moeite waard om een kijkje te nemen bij L’ Umbracle. Een tropisch, boogvormige constructie met prachtige palmbomen die in de avond verandert naar een uitgaansgelegenheid. 

Als ik jou was, zou ik maar snel een reisje naar Valencia boeken!