Reizen in Nederland, ga naar deze plekken!

Categorieën Bestemmingen,Reistips

Voor een vakantie of reis hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld. Veel mensen hebben namelijk zelf nog niet eens alles in Nederland gezien, maar toch zijn hier ook erg veel leuke plekken om op vakantie te gaan. Kies daarom voor een vakantie naar Nederland dit jaar!

Drenthe

In Drenthe staan de hunebedden, die iedereen wel kent van geschiedenis. Sterker nog, er staan er erg veel in Drenthe. Je kunt verschillende tours nemen waarop ze alles over de hunebedden uitleggen. Het is erg leuk om te horen over een van de historische erfgoederen van Nederland, en al je vragen hierover beantwoord te hebben.  

De waddeneilanden

De prachtige waddeneilanden liggen helemaal boven in Nederland. Zoals altijd is met eilanden hebben ze erg veel strand. Ook de eilanden zelf zijn mooi, ze hebben allemaal hun eigen ding. Texel heeft de vuurtoren die zo bekend is en heeft maarliefst 30 kilometer aan stranden om overheen te lopen. Vlieland ligt het verste van de kust af en is minder toeristisch dan Texel. Op Terschelling is het altijd gezellig, vooral in de zomer als het een heus jongereneiland wordt. Ameland is daarentegen meer een familie-eiland, waar je alles over de walvisvaart kan leren. Schiermonnikoog is het minst bezochte eiland, maar daar is vooral natuur te vinden, omdat er slechts één klein dorpje op ligt. 

Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg vind je ongeveer de enige bergen van heel Nederland met tientallen wandel- en fietsroutes. Er is overal gezelligheid, vooral op de terrasjes in de iets grotere steden. Natuurlijk kan een stukje Limburgse vlaai daar niet ontbreken, maar je kan ook naar de grotten in Maastricht toe. Ook het drielandenpunt kun je bezoeken in Limburg.

De Veluwe

Natuurlijk is de Veluwe iets wat iedereen uit Nederland een keer gezien moet hebben. Het is een prachtig, redelijk onaangetast natuurgebied. Je kunt er prachtige foto’s maken en het is ook een erg geschikt gebied om doorheen te fietsen of lopen.