De beste surfspots ter wereld

Categorieën Bestemmingen,Reistips
Travelvergelijker-Sufspot

Over de hele wereld kunnen surfers mooie stranden en azuurblauwe zeeën vinden om hun kunsten te vertonen. Maar wat zijn nou de beste plekken? Een beginnende windsurfer is op zoek naar vlak en ondiep water terwijl gevorderde surfers juist uitkijken naar de hoogste golven. De keuze is oneindig, maar in dit artikel vindt u de gunstigste wind en de aantrekkelijkste golven, omgeven door prachtige natuur. Zowel golf, wind en kitesurfers leven zich hier maar al te graag uit.

Gold Coast

Aan de Australische Gold Coast, een gebied met ruim 50 kilometer aan stranden, kunnen heel wat golfsurfers terecht. Zodoende heeft iedere surfer veel bewegingsruimte. Rustige golven voor beginnende surfers worden hier afgewisseld met indrukwekkende golven voor gevorderden. Veel surfers verblijven in een van de gezellige badplaatsen aan de Gold Coast en vermaken zich op de uitgestrekte stranden. Anderen reizen het hele gebied af. En daarbij wordt vooral superbank niet overgeslagen. Want op dit punt bij Tweed Heads zijn volgens de kenners schitterende golven te vinden die zo goed omslaan dat ze er uitzonderlijk lang op kunnen staan.

Bonaire

Bonaire wordt ook wel het surfparadijs genoemd. Deze naam heeft het benedenwindse eiland vooral te danken aan Lac Bay. Deze baai met kalm water aan de zuidkust wordt aan de branding bij de zee afgeschermd door een groot koraalrif. Lac Bay is ruim 80 voetbalvelden groot, heeft turquoise water en het hele jaar door waait er een wind van gemiddeld 16 knopen. Door het ondiepe water bij de witte zandstranden is het een favoriete stek voor beginners, omdat ze na een val gemakkelijk weer op hun bord kunnen klimmen. Maar ook gevorderde surfers zijn door de ideale omstandigheden gek op deze prachtige baai. Voor meer uitdaging kunnen zij uitstekend aan de buitenranden van de baai terecht, waar net wat meer deining is, of op de golven bij Klein Bonaire.

Hawaï

Hawaï is een wereldberoemde surfspot en vooral het eiland Oahu staat bekend als een van de beste golfsurfspots ter wereld. Oahu wordt omringd door tropische palmstranden met aantrekkelijke golven die soepel naar de kust rollen. Een paar golven steken er met kop en schouders bovenuit, zoals Banzai Pipeline. Deze pipeline wordt gezien als een ultieme uitdaging. Zelfs bij de beste surfers ter wereld giert de adrenaline door het lijf. Een goede golf haalt er met gemak 11 meter en krult als een pijp om de surfer heen.