4 tips om de travelvibe na je reis vast te blijven houden

Categorieën Reistips
Travelvergelijker-Travelvibe-Behouden

Je bent weer terug van je wereldreis. Oh wat heb je uitgekeken naar het weerzien van je vrienden en familie, je eigen bed en de bruine boterhammen met kaas. Nog helemaal vol van je reis kan je niet stoppen met het vertellen over al je avonturen. Je vrienden luisteren gretig naar je en bewonderen je foto’s, maar al snel wordt dat minder. Niemand lijkt eigenlijk echt te snappen hoe je je voelt en wat voor onbeschrijfelijke dingen je hebt meegemaakt. Het geweldige gevoel daalt langzaam in. Maar is hier wel iets aan te doen? Het antwoord is ja! Hier 4 tips die ervoor zorgen dat je die travelvibe niet kwijtraakt als je weer thuis bent.

#1 Zoek je reisbuddy op

De eerste tip is heel simpel: zoek je reisbuddy weer op. Of als je alleen hebt gereisd mensen waarvan je weet dat ze in hetzelfde schuitje zitten. Praat met elkaar. Jullie begrijpen namelijk precies hoe het voelt om weer terug te komen in de realiteit. Samen haal je herinneringen op en het is daardoor net alsof je weer een klein beetje daar bent. Ook kan je elkaar helpen in het vinden van manieren om te wennen aan huis.

#2 Doe leuke dingen

Avontuur creëer je zelf! Doe eens vaker wat spontaans. Iets wat je nog nooit hebt gedaan. Of ga lekker naar plekken waar je nog nooit geweest bent, zoals de natuur of een nieuwe stad. Misschien niet zo exotisch, maar alles wat nieuw is kan voor onverwachte belevenissen zorgen, net zoals het backpacken tijdens je reis.

#3 Geef het een plek

Maak een mooi fotoalbum, schrijf er korte verhaaltjes bij, plak er oude treinkaartjes naast of een verpletterende kakkerlak die je nog in je tas vond. Stippel je route uit op een landkaart en hang hem aan je muur, schrijf naar je reisvrienden of locals. En het is helemaal niet erg om wel 100 keer hetzelfde reisfilmpje te kijken.

#4 Wees dankbaar

Je hebt waanzinnige herinneringen gemaakt die niemand je ooit meer afpakt. Je bent een rijker mens geworden, je bent de wereld over gegaan en hebt een veilige plek met familie en vrienden om naar terug te keren. Treur niet te veel om het gemis, maar vier wat je ervoor terug hebt gekregen en wat je al hebt. En besef vooral: je kan altijd weer terug! Misschien niet morgen, maar als je echt wilt gaat het nog gebeuren. Jij bepaalt hoe je leven eruit ziet, dus ook of je die backpack weer over je schouder gooit en een ticket boekt. The world is waiting for you!