Dit is waarom een groepsreizen hartstikke leuk zijn

Categorieën Rondreizen,Voorbereiding
Rondreizen-Voordelen-Travelvergelijker

Er zijn veel reizigers die voor een georganiseerde groepsreis maken, maar er zijn ook veel reizigers die hier minder enthousiast van worden. Want laten we heel eerlijk zijn, groepsreizen hebben tegenwoordig niet meer een heel hip imago. Je hebt weinig flexibiliteit, je moet geluk hebben dat je in een leuke groep terecht komt en de gemiddelde leeftijd is vaak boven de vijftig. Toch blijven groepsreizen erg praktisch en zorgen vaak voor een hele gave ervaring. Daarom geven wij jou vandaag 5 redenen waarom een groepsreis wel een goed idee is!

Lokale gidsen

Tijdens een georganiseerde groepsrondreis heb je vaak een lokale reisgids die veel weet over de cultuur. Deze reisleider neemt je mee door het hele land, brengt je bij de leukste plekjes en kent de beste restaurants en cafés. Als je een beetje een leuke gids hebt kun je hier in de tijd dat je reist een band mee opbouwen waardoor je erg veel aan elkaar kan hebben.

Je weet waar je aan toe bent

Vind je het fijn om te weten waar je aan toe bent en sta je niet graag voor verrassingen? Doordat het vervoer, de route, de accommodaties vast liggen en je een reisbegeleider tot je beschikking hebt die verantwoordelijk is ga je onbezorgd op reis. Het enige wat je hoeft te doen is op de vlucht te stappen en achterover te leunen.

Gezelligheid

Wanneer je een ervaren reiziger vraagt naar het nadeel van reizen, hoor je vaak dat ze het vervelend vinden om elke keer weer opnieuw hun verhaal van voor af aan te vertellen. Bij groepsrondreizen is dat anders, aangezien je voor een bepaalde periode met dezelfde reisgenoten optrekt. Je kunt met deze mensen dus veel dieper ingaan dan met allerlei vluchtige contacten tijdens een individuele rondreis. Daarnaast is het natuurlijk super leuk om de ervaringen te kunnen delen. En wie weet, misschien maak je wel vrienden voor het leven!

Maak kennis met reizen

Vooral in landen met een hoge cultuurshock is reizen in groepsverband superfijn. Maar ook wanneer je nog nooit buiten Europa op reis bent geweest, niet goed Engels spreekt of een bestemming wilt bezoeken die nog niet op toerisme is ingesteld, is het erg handig om in een groep te reizen. Je kunt dan terugvallen op de reisleider en je reisgenoten.

Voorbereiding

We noemden het al even, maar het is zo fijn om je helemaal over te geven aan de reisorganisatie. En dit geldt niet alleen tijdens de reis zelf, maar ook bij de voorbereiding. Je hoeft namelijk alleen de reis te boeken, je koffer in te pakken en in het vliegtuig te stappen. En ondanks dat reisvoorbereiding erg leuk kan zijn scheelt dit een hele hoop tijd.Do we need to say more?