Je moet hem een keer in je leven gemaakt hebben: een roadtrip door Amerika. En welke route is nu bekender dan Route 66. Van oost naar west rijdend door Amerika kom je langs acht verschillende staten en zelfs drie verschillende tijdzones. Na het lezen van dit artikel ben je klaar om je koffers te pakken en de roadtrip van je leven te maken!  

Chicago

Met je roadtrip begin je in het mooie Chicago. Hier kun je je uitleven in de shopping malls, maar ook heerlijk uit eten gaan. Een leuke manier om deze stad te verkennen in met de hop-on-hop-off bus, deze bus brengt je naar alle leuke bezienswaardigheden in Chicago en is helemaal niet duur. Maar je kunt natuurlijk ook zelf met je eigen caravan of camper de stad verkennen. 

Springfield & St. Louis

De tweede stop in deze roadtrip is Springfield. Je komt vanalles tegen langs deze weg. Springfield is erg bebost langs de wegen en beschikt ook over een landschap met veel natuurlijke waterbronnen.     

De derde stop is St. Louis. Deze stad ligt aan de Mississippi-rivier. Het symbool van de stad is de Gateway Arch, deze moét je echt gezien hebben wanneer je van plan bent om een roadtrip te maken.  

Oklahoma City & Amarillo

In Oklahoma kun je naar de Chesapeake Energy Arena om bijvoorbeeld een basketbalwedstrijd te bezoeken. Wat ook leuk is om te zien in Oklahoma zijn de botanische tuinen.

In Amarillo kun je museums bezoeken die gaan over cowboys. Amarillo is namelijk van oudsher een westernstad.    

Santa Fe & Gallup

Museums, theater, historische gebouwen. De creatieveling kan in Santa Fe zijn hart ophalen. Ze hebben het namelijk allemaal.

In Gallup kun je de geschiedenis van de Indianen in levende lijve ondervinden. Hier zijn ook veel westernfilms opgenomen, dus het zou je best wel eens bekend voor kunnen komen. 

Flagstaff & Los Angeles

Flagstaff, hier kun je door een telescoop kijken naar de mooiste sterren. Ze doen hier namelijk in het Lowell Observatory astronomisch onderzoek.

Het laatste punt in deze roadtrip is Los Angeles. éen van de meest populaire plekken is Venice beach. Hier kun je heel gaaf surfen. Wat ook leuk is om te doen in Los Angeles is een fiets huren. Zo kun je de hele stad doorfietsen en alle straten ontdekken. Vergeet ook niet een bezoekje aan Hollywood te brengen tijdens je verblijf in L.A.!