De 7 wereldwonderen en waarom je ze moet bezoeken

Categorieën Bestemmingen,Rondreizen,Vakantie

Onze samenleving hier op aarde kent een rijke geschiedenis. Veel van deze geschiedenis is verdwenen en is alleen nog maar te bezoeken in de geschiedenisboeken. Er zijn echter ook nog een hoop plekken op aarde waar je de mooie geschiedenis van de verschillende samenlevingen op aarde kunt aanschouwen. De mooiste van deze plekken zijn op een lijst gezet. Deze lijst wordt ook wel de lijst van de 7 wereldwonderen genoemd. Dit zijn de allermooiste plekken op aarde als het om rijke geschiedenis gaat. 

Cristo Redentor – Brazilië 

Dit wereldwonder is het 38 meter hoge beeld van Jezus dat over de stad Rio de Janeiro uitkijkt. Het beeld weegt meer dan 1000 ton en is immens groot. Foto’s kunnen nooit goed vangen hoe groot het beeld daadwerkelijk is, het is dus echt de moeite waard om het in het echt de bezoeken wanneer je de kans krijgt. De bouw van het beeld is officieel afgerond in 1931. In 1850 waren de plannen echter al gemaakt voor de bouw. 

Chichén Itzá – México

Ooit waren de Maya’s het meest ontwikkelde volk op de planeet. In het tijdperk dat de Maya’s zo succesvol waren bouwden ze ook al erg ontwikkelde bouwwerken. De Chichén Itzá tempel is hier een voorbeeld van. De tempel is gebouwd in de 6de eeuw en is tot op de dag van vandaag erg goed bewaard gebleven. Wanneer je in Mexico bent is het zeker de moeite waard om dit wonder te bezoeken. 

Petra – Jordanië

Jordanië is volgens velen het mooiste land om te bezoeken. Het is een land met een rijke geschiedenis en mooie natuurlijke verschijnselen. Het hoogtepunt van Jordanië is echter het wereldwonder Petra. Petra was vroeger een welvarende stad. Alles wat van de stad over is gebleven is deze indrukwekkende schatkamer, gehouwen uit een immens grote rotswand. 

Machu Picchu – Peru

Machu Picchu is de best bewaarde Incastad van onze tijd. De Inca’s waren een ver ontwikkelde samenleving wat ook goed terug is te zien in de stad. Machu Picchu ligt erg afgelegen hoog in het Andesgebergte in Peru. De stad is gebouwd in de 15de eeuw en is werkelijk prachtig bewaard gebleven. Wanneer je door de stad loopt zal je gegarandeerd sprakeloos zijn. 

Colosseum – Italië 

Een van de mooiste wereldwonderen is het colosseum in Rome. In het colosseum werden shows en gevechten gehouden. Het diende als entertainment voor het romeinse volk. Het was altijd een spektakel wanneer er gevechten of shows plaatsvonden in het colosseum. Ook de keizer van de het romeinse rijk kwam vaak kijken. Tegenwoordig is het colosseum nog steeds goed bewaard gebleven en is het een waar wereldwonder om te bezoeken. 

Chinese muur – China

De Chinese muur is met afstand het grootste gebouw van de wereld. De Chinese muur was een verdedigingsmuur van het Chinese rijk. De muur is in totaal 5000 kilometer lang maar is deze dag in stukken opgebroken. Het oudste deel van de muur is gebouwd in de zevende eeuw. Tegenwoordig is de Chinese muur erg indrukwekkend om te bezoeken. Een groot deel van de muur is nog goed te bezoeken en mag ook nog echt bewandeld worden. 

Taj Mahal – India

De Taj Mahal is een indrukwekkend gebouw in India. De Taj Mahal is gebouwd in de 17de eeuw als liefdesgebaar voor de vrouw van Sjah Jahan. Tegenwoordig is de Taj Mahal een van de mooiste bouwwerken ter wereld en een waar wereldwonder. De Taj Mahal is 58 meter hoog en 45 meter breed.