De parel van Latijns-Amerika

Categorieën Bestemmingen
Costa Rica Travelvergelijker

Costa Rica, ook wel de parel van Latijns-Amerika, is de vakantiebestemming voor avonturiers. Van adembenemende watervallen tot de kleurrijke dorpjes en van de groene natuur tot de mooiste stranden. Costa Rica is zonder twijfel een van de mooiste landen om door te reizen. Met een touringcar of jeep? Samen met een groep, alleen met je partner of met je kinderen? Het is allemaal mogelijk door het variërende aanbod van de Costa Ricaanse cultuur.

Highlights van Costa Rica

  • Monteverde is misschien wel de meest magische plaats van heel Costa Rica. De bergketen neemt tientallen verschillende tinten groen aan en de flora en fauna is hier nog net iets overweldiger. Je kunt hier hiken, fietsen, mountainbiken of paardrijden. Helemaal geweldig wordt het wanneer je gedurende zo’n tocht vergezeld wordt door wilde paarden, krijsende aapjes of zelfs een luiaard die je op je pad tegenkomt.
  • Samara is een paradijselijk strand in Costa Rica. Ondanks de populariteit is het strand toch vaak wel rustig. Dit komt door de matige bereikbaarheid van Samara. Dit maakt het echter juist de moeite waard om toch wel te bezoeken. Want in tegenstelling tot de andere Costa Ricaanse stranden is Samara nog relatief rustig.
  • Een van de beroemdste plaatjes van Costa Rica is de vulkaan El Arenal. Het is een prachtige kegelvormige vulkaan in het midden van een jungle. Met een beetje geluk zie je in de nacht de gloeiende lava schitteren vanaf de top.
  • Het nationale park Tortuguero draait volledig om schildpadden. Vanaf het dorpje Tortuguero bereik je zo het strand waar de schildpadden hun eieren leggen en de pasgeboren schildpadden hun zware tocht naar zee beginnen. Er worden ‘s nachts tochten georganiseerd waarbij je samen met een gids gaat kijken naar de schildpadden. Dit is zeker de moeite waard!
  • Gelegen richting de Pacifische kust zit weer een nationaal park vol diversiteit. Het park bij Rincon de la Vieja is perfect geschikt voor het spotten van luiaarden, slingerapen, leguanen, toekans, miereneters en nog veel meer.
  • Over de hoofdstad San Jose gaan wisselende verhalen rond. Hoewel een hoofdstad natuurlijk altijd druk en vies kan zijn, er altijd goede en minder goede wijken zijn, valt er in San Jose veel te zien. Bovendien is het fantastisch om het contrast te zien tussen de chaotische stadsleven en de soms al prachtige groene bergen in de verte.

Geldzaken in Costa rica

De lokale mundeenheid van Costa Rica is de Costa Ricaanse Colon. Op dit moment is 10.000 colon ongeveer 15 euro waard. Er wordt ook overal in het land de Amerikaanse Dollar geaccepteerd. Het is vaak wel minder voordelig om met Dollar te betalen omdat het bedrag vaak naar boven wordt afgerond. Toch is het handig om beide munteenheden op zak te hebben. Waarom? Veel activiteiten zoals tours en entreebewijzen worden in dollars aangewezen. Daarnaast is het ook handig om een creditcard te hebben. Gewoon voor in noodgevallen.

Praktische informatie

Op het moment dat je Costa Rica binnenkomt moet je een geldig bewijs hebben, dat je het land binnen 90 dagen weer verlaat. Dit geldt ook wanneer je Costa Rica via een ander land binnenkomt. Wanneer je Costa Rica verlaat betaal je ook vertrekbelasting. Vaak is deze belasting inbegrepen in je vliegticket. Daarnaast moet je paspoort op het moment dat je binnenkomt minimaal nog 6 maanden geldig zijn.