Inpaktips voor elk klimaat

Categorieën Reistips
Travelvergelijker Inpaktips

De laatste weken voor vertrek duren natuurlijk het langst. Je verheugt je op de cocktails op het strand, de wandeltochten door de jungle, de lange dagen aan het zwembad en het lekkere eten. Het kan niet snel genoeg zover zijn. De laatste dagen zijn zenuwslopend. Je moet op het laatste moment nog van alles regelen. Je paspoort blijkt verlopen te zijn, je moet nog een visum aanvragen of komt erachter dat je maar een koffer mee mag nemen. Daarnaast moet je natuurlijk ook je spullen pakken. Maar wat voor kleding heb je nou precies nodig voor jouw bestemming? Wij geven je daarom een aantal tips. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan dit artikel en ga met een gerust hart op vakantie!

Tropisch warm

Heeft jouw vakantiebestemming een warm tropisch klimaat zoals in Brazilië, Indonesië of Aruba? Het is hier zowel overdag als ‘s avonds erg warm en de temperaturen kunnen oplopen tot 35 of zelfs 40 graden. Daarnaast is het in de landen rond de evenaar vaak regenseizoen als het in Nederland zomer is. Daarom is het belangrijk de juiste kleding mee te nemen. Je moet de juiste balans vinden tussen luchtige zomerse kleding en een regenpak. Door het vochtige klimaat worden kleren snel nat en drogen ze ook niet snel. Zorg er daarom voor dat je dunne kleding mee neemt. Een dunne rok droogt natuurlijk sneller dan een broek van spijkerstof. Vergeet ook zeker geen regenjas. Dit zorgt ervoor dat je kleren minder snel nat worden.

Koud winterweer

Heb je het niet zo op de warme tropische bestemmingen en ga jij liever naar een koud land zoals Lapland, Noorwegen of zelfs de noord- of zuidpool? Met een paar warme laarzen, jeans, truien en jassen is je bagage in een mum van tijd vol. Daarom is het belangrijk dat je alleen de musthaves inpakt. Ga ervan uit dat je de kleren meerdere keren aan zult moeten trekken. Kies daarom voor je favoriete trui en jeans. Daarnaast kan wasmiddel mee nemen. Dan kan je de kleding tijdens je reis nog wassen. Een klein flesje wasmiddel neemt immers minder ruimte in beslag dan een extra broek of trui.

Droge woestijn

Ga je op vakantie naar Marokko of Egypte? Dan is de kans groot dat je veel woestijn tegen gaat komen. Dit zijn grote zandvlaktes waar het heel droog en warm is. Goede hydratatie en beschutting is dan heel belangrijk. Neem daarom genoeg drinkflessen mee die je regelmatig kunt vullen. Daarnaast is het handig om doeken mee te nemen om je lichaam mee te bedekken, zonder dat het te warm is. Donkere kleuren trekken warmte aan. Neem daarom vooral lichte kleding mee.

Warm stedentripje

Lekker een weekendje weg naar een europese stad. Naar Venetië, Lissabon of Parijs. Het is in de zomer lekker warm. Maar let er wel op dat het ‘s avonds flink af kan koelen. Zorg er daarom voor om wel een of twee truitjes mee te nemen of eventueel een lange broek. Bij veel stedentrips heb je alleen de mogelijkheid handbagage mee te nemen. Daardoor moet je slim inpakken. Maak van te voren setjes van kleding en zorg ervoor dat alles bij elkaar past.