Lloret de Mar, Albufeira, Chersonissos, wat wordt het nou?

Categorieën Bestemmingen,Reistips

Het is weer bijna zomervakantie. De tijd om te ontspannen en om even helemaal niets te doen. Niet helemaal niets natuurlijk, want er moet wel gefeest worden! Door jongeren in ieder geval. Maar jongeren staan ieder jaar voor een moeilijke keuze: Waar moeten we nou naartoe? In deze blog gaat het over de specifieke eigenschappen van de meest bekende plekken voor een jongerenvakantie.

Lloret de Mar

Lloret de Mar is misschien wel de meest bekende plek voor jongeren om op vakantie te gaan. Lloret de Mar ligt aan de Costa Brava, net boven Barcelona. Lloret de Mar bestaat vooral uit clubs en is wat minder gericht op een kroeg ervaring. Als jongeren voor het eerst op een ‘’zuipvakantie’’ gaan, kiezen zij meestal voor Lloret de Mar. Hierdoor ligt de gemiddelde leeftijd wel wat lager dan in andere plekken. Je zult hier daarom veel mensen van 16 tot en met 18 jaar tegenkomen. In Lloret de Mar zitten de meeste jongeren in een hotel of appartementencomplex en zijn er weinig villas te huur. Lloret de Mar is in ieder geval een prima locatie om als puber je vakantie door te brengen.

Albufeira

Albufeira is een populaire badplaats voor jongeren in het zuiden van Portugal. Albufeira is vrij divers in het aanbod van uitgaansgelegenheden. Zo bestaat Albufeira uit een oud en een nieuw gedeelte waar allebei goed te stappen valt. In ‘’Praia de oura’’, het nieuwe gedeelte, heb je grote bekende clubs zoals club Heaven, en in het oude gedeelte bestaat juist wat meer uit kroegen of feestcafes. In Albufeira zijn er redelijk veel villas te huur, dus wie zijn vakantie net wat luxer door wil brengen, moet in Albufeira zijn. De leeftijd in Albufeira verschilt redelijk veel. Zo zijn de meeste mensen waarschijnlijk tussen de 17 en de 20 jaar. Albufeira is zeker het boeken waard.

Chersonissos

Chersonissos is met name bekend geworden door het programma ‘’oh oh Cherso’’. Hierdoor denkt men dat dit een hele ordinaire badplaats is waar alleen coma gezopen wordt, maar in het echt valt dit natuurlijk reuze mee. Het is gewoon een hele leuke vakantiebestemming voor jongeren, maar het is niet per se ordinair. Chersonissos heeft ontelbare kroegen en discotheken waar gave feesten worden gegeven. De leeftijd ligt waarschijnlijk wel wat hoger dan in bijvoorbeeld Lloret de Mar, dus om dit als eerste vakantie te doen is misschien wat minder leuk. Maar nog steeds blijft Chersonissos natuurlijk een toplocatie om op vakantie te gaan.

Blanes

Blanes is een bekende badplaats voor jongeren die in de schaduw van Lloret de Mar. Blanes is een stuk kleiner dan Lloret de Mar en heeft daarom ook wat minder kroegen en clubs. Voor de vakantiegangers die dus wat minder van drukte houden en wel op zuipvakantie willen gaan, is Blanes een prima locatie. De ondergrondse club Arena is zeker een aanrader met de wekelijkse schuimpartys, en ook zijn er nog een aantal andere leuke kroegen onder de grond die de moeite zeker waard zijn. Blanes heeft daarnaast ook een fijn strand waar je overdag lekker kunt uitkateren. Een prima vakantiebestemming dus.

Door de informatie hierboven hoop ik je een beter beeld gegeven te hebben van elke vakantiebestemming. In welke van bovengenoemde badplaatsen je ook strand, het wordt gegarandeerd een topvakantie.