Redenen waarom je naar Ibiza op vakantie moet

Categorieën Bestemmingen,Reistips

Ibiza is een klein eiland in de Middellandse Zee ter hoogte van Valencia dat bij Spanje hoort. Als de meeste mensen aan Ibiza denken, denken ze meteen aan Ibiza als ‘’het party eiland’’, maar dit is niet helemaal waar. Natuurlijk, op Ibiza kan je goed feesten, maar dit is lang niet het enige wat Ibiza te bieden heeft. Hieronder geef ik je een aantal redenen waarom Ibiza een ideale bestemming is voor iedere vakantieganger.

Het klimaat

Ten eerste is het weer bijna altijd goed op Ibiza. De temperatuur ligt in de zomer rond de 27 graden. Dit is dus niet te warm en niet te koud en daarom een ideale temperatuur en een reden om naar Ibiza op vakantie te gaan. En dat voor maar twee uurtjes vliegen!

De restaurants

Ook voor liefhebbers van lekker eten is Ibiza de perfecte bestemming. Het eiland beschikt namelijk over vele restaurants waar je heerlijk kunt eten. Voor heerlijke Mediterraanse gerechten, cocktails of paella moet je zeker naar Ibiza gaan. Langs de prachtige stranden liggen erg gezellige restaurants, maar ook de dorpjes beschikken over een lekker aanbod.

De stranden

Omdat Ibiza een eiland is, heeft het natuurlijk ook prachtige stranden.Ibiza heeft erg mooie stranden waarvan sommige alleen te voet bereikbaar zijn, maar die moeite wordt rijk beloond met mooi blauw water en een schitterend strand.

Villa’s

Als er een plek is in Europa is met de meest luxe villa’s, dan is het Ibiza wel. Sommige villa’s hebben een prachtig uitzicht op zee of over het mooie landschap, waar je lekker van kan genieten vanuit je ligstoel naast je privé zwembad. Het aanbod van villa’s is erg ruim, dus  keuze is er in ieder geval genoeg.

Het uitgaansleven

Ibiza staat zoals ik al noemde bekend als een ideale vakantiebestemming voor iedereen. Ook voor jongeren is het dus een toplocatie om te feesten. Ieder jaar komen de bekendste dj’s ter wereld naar Ibiza om een groot feest te bouwen. Ibiza beschikt over een aantal grote clubs zoals Pacha, Sankeys of Ushuaia. Een jongerenvakantie naar Ibiza is wel wat duurder dan naar bijvoorbeeld Lloret de Mar, maar de beleving is het zeker de moeite waard.

Formentera

Niet alleen op Ibiza zijn dingen te doen, maar wie de moeite neemt om een boot te huren, zal het prachtige eilandje Formentera ontdekken. Formentera ligt 9 kilometer van Ibiza vandaan en beschikt over schitterende stranden die je verder alleen in de Caraïben gaat vinden. Het kleine eiland is zeker de moeite waard als je eenmaal op Ibiza bent.

Zoals je ziet is Ibiza een toplocatie om de vakantie door te brengen. Wie weet zit u volgend jaar wel op de prachtige stranden te genieten van uw vakantie.