Plus en minpunten aan een vakantie in Turkije

Categorieën Bestemmingen,Vakantie

Turkije is een erg populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land is de laatste 20 a 30 jaar volledig ingericht op het toerisme en er zijn meer hotels dan er te tellen valt. Veel van deze hotels zijn all-inclusive en super luxe. Wat zijn nu de plus en minpunten van zo’n luxe all-inclusive vakantie in Turkije?

Pluspunten

Turkije is een prachtig vakantieland. Het is gelegen aan de middellandse zee en heeft een heerlijk warm klimaat. Daarbovenop heeft het kilometerslange zandstranden. Ideaal om dus lekker wat dagen aan het strand door te brengen en lekker bruin te worden. De hotels in Turkije, en dat zijn er een hoop, zijn stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit. Bijna alle hotels aan de kust hebben een beoordeling van 5 sterren en zijn all-inclusive. Dit wil zeggen dat je de hele dag door gratis kan eten en drinken wat je maar wilt. Deze all-inclusive hotels zijn in andere landen vaak peperduur en dus niet te betalen. In Turkije is dit niet het geval. In Turkije zijn er ook altijd heel veel excursies en uitstapjes te ondernemen. Omdat het land zo toeristisch is ingesteld is er voor iedereen iets te doen. S’avonds nadat het wat is afgekoeld is Turkije ideaal voor de shoppers. In de fabrieken in Istanbul worden er enorm veel namaakkledij geproduceerd van populaire Europese merken. Deze kleding is van uiterst hoge kwaliteit en kost vaak maar 10 of 20 euro. 

Minpunten

Hoewel het klimaat in Turkije heerlijk warm is zitten hier ook minpunten aan. In de zomer kan het namelijk zelfs iets te heet worden. Hartje zomer kan het ooit 42 a 43 graden worden. Dit is voor veel mensen net iets te warm en niet meer fijn. Ook het zand op het strand warmt hier heel erg van op. Zelf heb ik al meer dan 1 keer mijn voeten bijna verbrand aan dit kokend hete zand. Er zitten ook een paar nadelen aan de vele all-inclusive hotels. Omdat er vele nationaliteiten naar Turkije komen voor vakantie proberen de hotels eten te maken dat voor iedereen goed is. Dit is alleen heel erg moeilijk. Er komen dan ook geregeld klachten van mensen over het eten. Dit vind ik dan ook een minpunt aan een vakantie naar Turkije.