De populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders

Categorieën Vakantie

Iedereen kent het wel. Je bent op vakantie in een warm land en je komt in aanraking met een geheel andere cultuur. Deze ervaring wordt alleen vaak onderbroken door iets anders, andere Nederlanders. Sommige mensen vinden dit ultra gezellig, anderen hebben dit liever niet. Er zitten dan ook verschillende voor- en nadelen aan andere Nederlanders. Wat zijn nu eigenlijk te populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders in 2019? 

Frankrijk

Frankrijk staat stipt op 1 als het gaat om Nederlandse vakantiegangers. Ieder jaar gaan er weer enorm veel Nederlanders met de auto naar het zonnige Frankrijk. In Frankrijk kiezen veel Nederlanders ervoor om op een camping te gaan staan. Dit kun je doen met je eigen caravan of camper, of een huisje huren. Veel van deze campings zijn volledig Nederlands. Het komt vaak genoeg voor dat er zelfs frikandellen te verkrijgen zijn. Hou je dus van de Hollandse gezelligheid dan is Frankrijk de ideale bestemming voor jou.

Spanje

Op nummer 2 staat Spanje. Spanje heeft als vakantiebestemming erg veel te bieden. Het heeft kilometerslange zandstranden aan het blauwe zeewater. Ook zijn er een aantal grote steden in Spanje zoals Barcelona die perfect zijn voor een stedentrip. Tot slot is Spanje een populair land voor jongerenvakanties. Deze hebben vaak steden als Lloret de Mar als bestemming. Al met al zijn er dus genoeg redenen voor Nederlanders om naar Spanje af te reizen en zul je er ook genoeg tegenkomen in Spanje. 

Italië

Op nummer 3 staat het land van de Pizza en Pasta, Italië. Net als Spanje heeft Italië meerdere dingen te bieden. Het heeft prachtige steden zoals Venetië, maar ook prachtige stranden en badplaatsen. Veel Nederlanders gaan net als in Frankrijk op een camping staan in Italië. De populairste bestemming is het Gardameer. Ben je dus op zoek naar Nederlanders in Italië is het Gardameer een aanrader. 

Duitsland

Op plek 4 staat het land dat het dichts bij Nederland ligt van de top-4, Duitsland. Duitsland staat natuurlijk bekend om de lekkere bratwurst maar heeft nog veel meer te bieden als vakantieland. Duitsland heeft ongekend mooie natuur waar in de zomer veel gewandeld wordt en in de winter geskied en gesnowboard kan worden. Dit trekt dan ook veel Nederlanders aan. Doordat Duitsland een erg groot land is, is de kans dat je andere Nederlanders een stuk kleiner dan bij de andere 3 landen hierboven. Dat moet de pret echter zeker niet bederven.