Villa of appartement?

Categorieën Reistips

Als je op vakantie gaat met je vrienden heb je veel keuzes die je moet maken. Waar je heen wil, waar je gaat eten etc.. Maar ook het verblijf is erg belangrijk. Ga je naar een appartement of ga je liever voor een luxere villa. In deze blog wordt uitgelegd wat voor jou de beste keuze is.

Appartement

Een appartement zorgt voor heel weinig zorgen als je er bent. Je kunt er lekker slapen en in veel hotels krijg je er gratis toegang tot een zwembad bij. Er komen vaak dagelijks schoonmaaksters de handdoeken, kussens en dekens verschonen dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken. In een appartement zit vaak niet veel meer dan slaapkamers, een klein keukentje en badkamers. Daarom word je haast gedwongen om iets ‘’buitenshuis’’ te gaan doen, zeker als je met bijvoorbeeld gogo boekt, die regelen die activiteiten dan voor je. Het fijnste is vaak de locatie. Appartementen zitten meestal in de stad en je hoeft bijna nooit meer dan 10 minuten te lopen naar het centrum.

Villa

In een villa heb je veel meer luxe. Het zwembad is voor jou en je vrienden alleen, je hebt veel meer kamers en waarschijnlijk ook een tuin erbij. De grap is dat je vaak niet meer betaalt voor een villa. Omdat je er met zoveel mensen in kan verblijven kost het per persoon niet zo heel veel. De meeste villa’s kosten tussen de 3000 en 5000 euro, terwijl je er met 10-15 man in kan verblijven. Daarom is het qua kosten zeker geen gek idee om een villa te huren. Wat wel een nadeel is is de locatie. Het komt niet vaak voor, soms wel, dat een villa heel dicht bij de stad zit, maar het is ook niet vaak meer dan 20 minuten lopen. 

Als je deze dingen meeneemt in je keuze kom je zeker op de perfecte bestemming uit, en wie wil dat nou niet?