Nooit meer all-inclusive

Categorieën Reistips

Veel mensen gaan op vakantie naar een all-inclusive resort, maar hier zijn 4 redenen waarom je nooit meer all-inclusive moet boeken, om zo meer van je vakantie te genieten.

Het Resort

Veel mensen komen niet of weinig buiten het resort dat ze geboekt hebben, maar dat is zonde van de omgeving. Vaak zijn er in de omgeving zo veel mooie dingen te zien, die stukken beter zijn dan het zwembad in het resort. Het is haast zonde om deze plekken niet te verkennen. Niet iedereen hoeft een sightseeing-vakantie te hebben, maar één of twee bezienswaardigheden uit de omgeving bekijken horen thuis in elke vakantie.

Ritme

Doordat je bijna alleen maar in het resort verblijft, heb je weinig keus wanneer je iets wil doen. Er zijn vaste tijden voor het ontbijt en de lunch. Je hebt dan zelf weinig keuze over hoe je de dag in wil richten. Als je zelf een huis of een hotelkamer hebt, kun je zelf kiezen wanneer je gaat ontbijten. Als je een keer veel wil doen op een dag, ontbijt je lekker om 6 uur ‘s ochtends en als je een keer lekker wil relaxen ontbijt je om 2 uur ‘s middags.

Het Zwembad

In een all-inclusive resort zijn er nooit evenveel ligbedden als mensen. Daarom zijn er mensen die om 6 uur ‘s ochtends de wekker zetten, om een ligstoel te claimen met een handdoek. Voorkom daarom de teleurstelling van geen ligbed hebben, door geen all-inclusive vakantie te boeken.

Eentonigheid

Een all-inclusive vakantie ziet er eigenlijk elke dag hetzelfde uit. Ontbijten, lunchen en avondeten in het resort, daar is het gratis. Na het ontbijt aan het zwembad liggen of meedoen aan een activiteit. ‘s Avonds drink je in de bar in het resort, ook gratis, en de volgende dag herhaal je het proces. Dit gaat al snel wennen en dan is het ‘’verrassingseffect’’ er vanaf.