Reizen? Vergeet dit niet!

Categorieën Reistips

Reizen is vaak iets waar veel mensen naar uitkijken, maar in hun enthousiasme vergeten mensen vaak dingen, met deze handige reistips voorkom je dat!

Koop spullen ter plekke

Heel veel dingen hoef je niet mee te nemen en kan je beter op je bestemming zelf kopen (tenzij je weet dat sommige producten daar veel duurder zijn dan hier), koop bijvoorbeeld geen wereldstekker voor 30 euro in Nederland, die vervolgens een kilo extra bagage kost. Koop gewoon een converter voor het stopcontact ter plekke, dat scheelt een hoop bagagegewicht en vaak ook geld. Denk voordat je je koffer inpakt goed na of alle dingen die je mee wil nemen echt van nut gaan zijn en of ze het ‘’gewicht in de koffer’’ waard zijn.  

Plan deels

Plannen zorgt voor duidelijkheid in je vakantie. Als je een paar plekken markeert in google maps weet je in ieder geval plekken om heen te gaan als je niks te doen hebt, zo voorkom je dat op vakantie nog plekken moet zoeken om heen te gaan. Plan niet heel je vakantie al, dat is vaak saai. De hele vakantie lang een schema afwerken kan saai worden en voor stress zorgen. Houd daarom gaten in de planning om het ‘’verrassingseffect’’ in de vakantie te houden.

Reis-app

In Nederland hebben we de NS-app, en zo heeft bijna elk land/elke regio zijn eigen reis-app. Download deze voor je vakantie alvast, zodat je als je op de bestemming bent gelijk kan gaan reisplannen. Vaak is op google te vinden welke reis-app in een regio gebruikt wordt, of vraag het aan de receptie in het hotel waar je verblijft.

Google Translate

Teksten vertalen is niks nieuws, maar tegenwoordig kun je met google translate zelfs teksten scannen die dan gelijk vertaald worden. Zo kun je bijvoorbeeld een menukaart of artikelen in een supermarkt gewoon voor de camera van je smartphone houden, en dan worden ze gelijk voor je vertaald.