Op jongerenvakantie in Albufeira? Dit mag je niet missen!

Categorieën Reistips

Albufeira, ooit een klein vissersdorpje gelegen in het meest zuidelijke district van Portugal genaamd Faro, nu een van de drukste vakantiebestemmingen van Portugal. Het immens groot aantal kroegen, clubs en discotheken trekt een enorme hoeveelheid jongeren aan die na een druk studiejaar stoom gaan afblazen in het zonnige Albufeira. Naast dat Albufeira populair is bij jongeren, is het ook zeer geliefd voor gezinnen en stellen die kunnen genieten van wat het oude vissersdorpje hen allemaal te bieden heeft.

Het nachtleven

Het nieuwe centrum, de Strip, is tegenwoordig het bruisendste deel van Albufeira waar zich de vele uitgaansgelegenheden bevinden. Het aanbod varieert van puur hollandse cafés en feestcafés naar de mooiste clubs. Voor ieder wat wils dus. Ook worden er regelmatig strandfeesten georganiseerd met bekende dj’s en artiesten. Een van de populairste clubs gelegen aan de Strip is Heaven. Hier komen verschillende dj’s en andere artiesten optreden om je de avond van je leven te bezorgen.

Activiteiten

Naast dat veel jongeren uit zijn op het nachtleven is het zeker ook de moeite waard om te genieten van wat het mooie zuiden nog meer te bieden heeft en dat zijn de gave activiteiten.

  • Met een jeepsafari door het platteland en kleine dorpjes van Faro kun je genieten van de landelijke cultuur van de regio. Je bezoekt een oud kasteel en mooie sinaasappelboomgaarden. Ook is het mogelijk om te proeven van likeuren uit de regio bij een traditionele distilleerderij.
  • Eenzelfde safari is te combineren met een prachtige boottocht langs privéstranden en door geheime grotten. Ook zal je hoogstwaarschijnlijk onderweg dolfijnen tegenkomen.
  • In Aqualand, zo’n 14 kilometer verwijderd van Albufeira, kun je genieten van een dag vol waterpret. Het is een van de grootste waterpretparken van Europa. Vooral voor de waaghalzen is dit park een goede keus aangezien de grootste glijbaan van Portugal zich hier bevindt. In vier seconden glijd je van een vijfennegentig meter hoge glijbaan naar beneden.